7440 Bağkur Yapılandırma Taksidi Nasıl Ödenir? (2023 Bağkur Yapılandırma Taksit Ödeme)

7440 Bağkur Yapılandırma Taksidi Nasıl Ödenir? (2023 Bağkur Yapılandırma Taksit Ödeme)

Total
0
Shares

Herkese merhabalar. Bugün sizlerle, sitenin genel konusunun dışına çıkarak benim de yeni öğrendiğim ve illaki bilmeyenler olduğunu düşündüğüm bir problemin çözümünü paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi birkaç ay önce 7440 sayılı kanunla, prim ve vergi borçları yapılandırıldı.

Bağkur borcum biriktiği için ben de bu yapılandırmadan faydalandım ve e-devlet üzerinden başvuruda bulundum. Başvuru sonrası birkaç gün önce ödeme çizelgesine e-devlet üzerinden ulaştım ve ilk ödememi de bugün yaptım.

Ödemeyi yaparken, “7440 Bağkur Yapılandırma Taksidi Nasıl Ödenir?” şeklinde bir araştırma yaptım fakat tatmin edici bir cevap bulamadım. Şimdi aşağıda bu borcun ilk taksidini nasıl ödeyeceğinizi anlatacağım.

7440 Bağkur Yapılandırma Taksidi Nasıl Ödenir? (2023 Bağkur Yapılandırma Taksit Ödeme)

Öncelikle buraya tıklayarak SGK’nın sitesine gidiyoruz. (Siteye Google’a “bağkur ödeme” yazarak da ulaşabilirsiniz.)Tıkladığınız size sizden e-devlet bilgilerini girmenizi isteyecek. E-devlet bilgilerini girdikten sonra, sorgu türü olarak ikinci sırada yer alan “4/1-B KENDİ NAM VE HESABINA ÇALIŞMA TAHSİLATLARI” bölümünü seçiyoruz.

Sorgu tipi bölümünde “7440” ile başlayan birçok alan bulunuyor. Bu da bizi yanıltan şey aslında. Biz sorgu türü olarak “BAĞ-KUR GEÇMİŞ DÖNEM” olanı seçmeliyiz. Burayı seçtiğimizde T.C. kimlik numaramız otomatik olarak bir altta çıkacak ve “Borç Sorgulama” butonuna tıklayarak listeye ulaşabileceğiz.

Bu listenin en altında, Borç Türü sütununda “4B Bağkur 7440 Yapılandırma” alanını görmelisiniz. Bu alanın olduğu satırın sağına doğru giderseniz toplam borcunuzu görebilirsiniz.

Burada bizi yanıltan bir nokta daha ortaya çıkıyor. Çünkü biz toplam borcu değil sadece bir taksidi ödemek istiyoruz. SGK’dan farklı olarak BAĞ-KUR yapılandırma borcu öderken, toplam borcu gördüğümüzü ve her ay ödememiz gereken asgari tutarı burada ödememiz gerektiğini unutmayın. Mesela bende 40 küsür bin lira borç görünüyor. Benim aylık ödemem 975 lira gibi bir meblağ. Ben biraz da fazlasını ödeyerek 1.000 TL ilk ödememi yaptım. Çünkü ödeme listemde, 31 Temmuz tarihine kadar ilk ayı ödemem gerektiği yazıyordu. Ödeme planınızı e-devlet üzerinden öğrenebilirsiniz: https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-7440-sayili-kanun-kapsaminda-sgk-borclarinin-yapilandirilmasi

Bu işlemi her ay tekrarlamanız gerektiğini unutmayın. Kendi listem için söylüyorum, ben her ay geçmiş dönemi seçerek yukarıda verdiğim internet sitesine gidip ödememi yapacağım. Eğer o ay için gerekli olan ödemenizi yapmazsanız, yapılandırmanın bozulabileceğini ya da ceza alabileceğinizi lütfen unutmayın.

Sağlıcakla! 👋

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir